top of page
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Long Shadow
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
GE CEO'su
Canan Özsoy

Geçmişi sağlık sektörüne dayanan ve uzun yıllar diş hekimliği de yapmış olan 
General Electric CEO'su Canan Özsoy, yenilikçi iş modelleri yaratma konusunda bir uzman. 
En çok strateji, pazarlama ve süreç yönetimi alanlarında tecrübeli olan kadın lider, gençlerin geleceği için çalışmayı seviyor
.

GE TEKNOLOJİLERİ ►
Hakkımızda

General Electric Türkiye’nin kurumsal blog sayfasına hoş geldiniz. Teknolojiye, bilime ve insanlığın adım adım ilerleyişine ilgi duyuyorsanız blogumuzda pek çok farklı içeriğe ulaşabileceksiniz. Yani; inovasyon, liderlik, teknoloji gibi alanları takip eden profesyoneller ve bu konulara kişisel ilgi duyan tüm bireyler bu blogda ilgi çekici birçok konuyu inceleyebilecek.

 

GE, daha iyi bir dünya için hayal eder, üretir ve sonuç alır. Fiziksel ve dijital ortamı biraraya getirir. Fabrika, saha ve laboratuvarlarında, müşterileri ile birlikte dünyanın zorlu sorunlarına çözüm üretmek için çalışan GE, geleceğin endüstriyel dönemini keşfediyor.

Yenilenebilir Enerjide Verimlilik Artıyor

Enerji üretim teknikleri, enerji verimliliği ve enerji politikalarına dair en son gelişmelerin sergilendiği ve konferans süresince tartışıldığı ICCI 2016 22. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı geçtiğimiz hafta tamamlandı.

 

GE, yenilenebilir enerji alanında dikkat çeken rüzgâr, gaz ve buhar türbinleri ile ilgili bilgileri hem stant alanında hem de konferans bölümünde paylaşırken, GE tarafından üretilen en güçlü rüzgâr türbini ünvanına sahip olan 3.4-130 türbini de Türkiye’de ilk defa ICCI’da tanıtıldı.

Yenilenebilir enerji alanındaki önemli gelişmelerin ziyaretçilerle paylaşıldığı fuarda, GE’nin yeni 3.4-130 rüzgâr türbini ve Dijital Rüzgâr Santrali konsepti ziyaretçilerin ilgisini topladı. Türkiye’de ilk defa ICCI’da tanıtılan 3.4-130 rüzgâr türbini, iki farklı kanat çapı ve enerji depolamak için üç farklı jeneratör değeriyle öne çıkıyor. Ayrıca türbin için beş farklı kule yüksekliği sunulabiliyor.

GE rüzgâr türbinleri, Endüstriyel İnternet için GE tarafından geliştirilen ve dışarıdan geliştirilmeye açık bir yazılım platformu olan Predix ile birlikte çalışıyor. Dijital Rüzgâr Santralleri konsepti de bu noktada devreye giriyor. Dijital ortamda ikizleri yaratılan türbinler, üzerlerinde bulunan sensörler sayesinde sürekli olarak veri üretiyor ve bu bilginin verimlilik için değerlendirilmesini kısaca analizini sağlıyor ve en verimli ortamı sunuyor. Rüzgârdan daha fazla faydalanabilmek için toplanan verileri hemen değerlendiren sistem bütün santrali ve türbinleri rüzgârın anlık değerlerine göre optimize edebiliyor ve bu sayede %20’ye kadar daha fazla verimlilik sağlanabiliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na göre Türkiye’de rüzgâr enerjisi potansiyeli 48.000 MW. İşletmede olan rüzgâr enerji santrallerinin kurulu gücü ise şu an için 4.503 MW. Ülkemizin 2023 yılına kadar kurulu rüzgâr enerjisi santrali gücü ise 20 GW.

 

GE olarak ülkemizin bu hedefe ulaşılmasında hem yenilikçi teknolojilerimiz hem de yerel iş birliklerimiz ile yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

06.05.2016

  • Instagram Social Icon
  • Twitter Long Shadow
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
Edison’un ışığında, geçmişten günümüze General Electric

GE, kuruluşundan bugüne insanlık için çok yol katetti. GE için gelecek de aynen geçmiş gibi yeniliklerle ve buluşlarla dolu, heyecan, azim ve merakla ilerleyen, teknolojinin lokomotifi olmayı sürdürecek.

Thomas Alva Edison 1890 yılına kadar, değişik alanlardaki işlerini bir araya getirdiği Edison General Electric Company adlı şirketi kurdu. O sıralarda karşısına bir rakip çıktı. Thomson-Houston Company. Piyasaya hakim, elektrikle ilgili yenilikçi bir şirketti. Her iki şirket de büyürken, her birinin sadece kendi patentleri ve teknolojilerine dayanarak bütüncül elektrik tesisatları imal etmesi giderek daha zor hale geldi ve 1892 yılında iki şirket birleşti. Yeni organizasyona da General Electric Company adını verdiler.

 

Thomas Edison’un 1893 yılında elektrik ampulü için plastik filamentlerle yaptığı deneyler 1930 yılında ilk GE Plastics bölümünün kurulmasına yol açtı. Bu gelişmelerin ışığında GE’nin yönetici kadroları yıllardır önde gelen iş alanlarında farklı portfolyolar oluşturmayı sürdürdü.

 

İşte GE’nin teknolojik atlamalarla ve yeniliklerle dolu kronolojisine kısa bir bakış:

Yenilenebilir Enerjide Verimlilik Artıyor

Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Çeşitleri

Akıl-Makine İlişkisinin Geleceğine Bakış

Robotların İnsan Hayatına Entegre Oluşu Neler Getirecek?

bottom of page