top of page
Akıllı Şebekeler

1890' lı yıllardan bu yana elektrik enerjisinin bir şebekelerinin temelinde kullanıldığı yıllardan bu yana hemen hemen aynı şekilde çalışan şebekelere 21. yüzyıl teknolojisi entegre edilerek yeni bir şebeke sistemi oluşturuldu. Bu yeni sistemlere ''Akıllı Şebeke'' diyoruz.

7
Elektrik Dağıtım Şebekeleri

Ülkemizde elektrik nasıl dağıtılıyor? Dağıtım şekillerine göre kullanılan şebeke sistemleri nelerdir? Avantajları ve dezavantajları? Yazımızda bu soruların cevapları ve elektrik şebekeleri hakkında bilgiler vereceğiz...

8
Enerji İletim Hatları

Günümüzde en kullanışlı ve ekonomik enerji türü şüphesiz elektrik enerjisidir. İlk kez 19. yüzyıl sonlarına doğru aydınlatma amacıyla kullanılmaya başlanan elektrik enerjisine olan talep, sonraki yıllarda çok büyük boyutlara ulaşmıştır. Bu durum enerjinin taşınma gereksinimi de doğurmuştur. Bu yüzden enerji iletim hatları kullanılmıştır. Biz de elektriği nakleden bu araçları sizler için detaylıca araştırdık.

9
İzolatörler

Elektrik enerjisinin üretildiği yerlerden tüketim bölgelerine ekonomik ve verimli bir şekilde taşınmasında enerji nakil hatları büyük bir öneme sahiptir. Bu yazı dizimizde elektrik enerjisi iletim ve dağıtım sistemlerinin en önemli elemanlarından olan, izolatörleri daha yakından inceleyeceğiz.

 
10
Endüstride Kestirimci Bakım Uygulaması ve Önemi

Enerji verimliliği ve işletmelerin bakım maliyetlerinin azaltılması açısından Kestirimci Bakım konusu endüstride önemli bir yere sahiptir. Kestirimci Bakım kısaca, çeşitli analizler sonucu arıza yaşanmadan sistem için önlemler alınmasıdır. Bu yazımızda Kestirimci Bakım'ın endüstrideki uygulamalarını ve önemini inceleyeceğiz.

 

11
Teknolojinin İnce Yüzü - Printoo 

Napolyon günümüzde yaşayan bir Elektrik-Elektronik mühendisi olsaydı, muhtemelen söyleyeceği şey Arduino, Arduino, Arduino olurdu. Para kadar ince Printoo'muzu merak ediyorsanız, açıklayıcı bir yazı sizi bekliyor.

 

 

12

TEKNIK KÜTÜPHANE

.

Please reload

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 ...

  
Asenkron Motorlar

Günümüzde ülkemizin elektrik yükü kullanımının yaklaşık %40’ı asenkron motorlar kapsamaktadır. Hatta sanayi kuruluşlarının kullandığı yük durumuna bakıldığında bu oran %80’lere çıkmaktadır. Bu yazımızda elektrik makine çeşitlerinden biri olan asenkron motorları inceleyeceğiz. İlk olarak yazımızın birinci bölümünde asenkron motorların çalışma prensibini, konstrüksiyonunu, çeşitlerini ve kullanım alanlarını anlatacağız.            

1
Elektrik Pano Bakımı Nasıl Yapılır?

Elektrik Panosu; elektriğin tesisat/binada bulunan sistemlere dağıtımında ve iletiminde kullanılan şalt malzemeleri ve kablolarlar gibi elemanların bir arada bulunduğu kabindir. Elektrik panolarının, iş güvenliği, işçi sağlığı ve iş süreçlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi açısından bakımlarının nasıl ve neden yapılması gerektiğini sizlere anlatacağız

2
Endüstriyel Motorlar ve Uygulama Alanı

Endüstride hemen hemen her alanda ve her tür makine üzerinde endüstriyel motorları görmek mümkündür. Kullanılan motorların, uygulama alanına göre doğru seçilmesi enerji verimliliği açısından son derece önemlidir. Siemens yüksek verimli Simotic motorları endüstride her alanda ön plana çıkmaktadır ve dünya genelinde birçok ülkede kullanılmaktadır.

3
Transformatör Bakımı Nasıl Yapılır?

Elektrik akımına ait olan yüksek gerilimi, hizmet edeceği amaca uygun olarak azaltan veya yükseltebilen cihazlara transformatör denir. Elektrik sistemlerinin kalbi olan bu yapıların belli aralıklarda bakımlarının yapılması gerekir. Transformatör, iş güvenliği, işçi sağlığı ve enerji iletimi sürecinin kesintisiz sürdürülebilmesi açısından bakımlarının nasıl ve neden yapılması gerektiğini sizlere anlatacağız.

4
Zamanın Ötesindeki Dahi: NIKOLA TESLA

Buluşları ve çalışmaları sayesinde bugün insanlık Tesla'ya çok şey borçlu. İnanılmaz icatlarını ticari meta haline getirmediği için çok büyük servetleri elinin tersi ile itmiş kimi buluşları başkaları tarafından sahiplenilmiştir. Öldükten sonra notlarına FBI tarafından el konulmuştur. Gelin bu büyük dahinin yaşamına daha yakından bakalım

5
Topraklamada Direnci Düşüren Madde I GEM

Topraklama yapılacak yerde, topraklama yapılmadan önce o yerin toprak özgül direncinin ölçülmesi ve ölçülen özgül değere göre topraklama çeşidinin seçilmesi, topraklama için en önemli adımı oluşturur. Her toprağın farklı özgül değeri olur. Bu değer ne kadar küçük değerlerde ise topraklama o kadar güvenli olur.

6
bottom of page