top of page
Osilatör Nedir?

Osilatör, özellikle elektronik devrelerde kare, üçgen ve testere gibi sinyalleri üreten bir elektronik düzenektir. Salıngaç adıyla da bilinir ve bir diğer tanımla elektrik salınımları üretir. Peki osilatörün görevleri nedir? Ne işe yarar? Ayrıntılar yazımızda.

31
Güvenlik Kamerası Nasıl Çalısır?

CCTV Kamera olarak adlandırdığımız güvenlik kameralrıip kamera, kızılötesi kamera, zoom kamera gibi çeşitlere sahiptir.  

 

Suçları önlemede, suçluları yakalamakta en büyük aktörlerdir. Peki güvenlik kamera çeşitleri nelerdir? Nasıl çalışırlar?

32
Online Elektronik Devre Simulasyonu

Autodesk ve elektronik mi? Gerçekten mi? Evet, Autodesk online olarak kullanıma sunduğu 123D Circuits programıyla, Arduino ile devre kurmamızı ve kurduğumuz devreleri simülasyon özelliğiyle test etmemizi sağlıyor. Programın kullanımı ve daha fazlası haberimizin devamında... 

33
Dogru Akım Motorları - 1

Elektrik enerjisini mekanik enerjiye çeviren elektrik makinalarından doğru akım motorları okul ve iş yaşantımızda sıkça karşımıza çıkmıştır veya çıkacaktır. Peki doğru akım motorlarının yapısı ve çalışma şekli nasıldır? Çeşitleri nelerdir? Karakteristikleri nelere göre değişir?...

34
Mühendisler için

En iyi 5 Youtube Kanalı

Genelde eğlence amaçlı olarak kullanılan Youtube son yıllarda sanal bir eğitim merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Üniversiteler açtıkları Youtube kanallarıyla ders videolarını yayınlıyor, her hangi bir konuda bilgili olan insanlar Youtube üzerinden videolarını yayınlayarak bilgilerini takipçileriyle paylaşıyor. 

35
Gömülü Sistem
(Embedded System)

Gömülü sistemler için kesin bir tanım yapmak kolay değildir. Ama basitçe gömülü sistemi, daha büyük bir sistem içinde belirli kontrol işlevleri için tasarlanmış bilgisayar sistemi olarak tarif edebiliriz. Gömülü sistemler genelde mekanik ve donanım yapısını da içeren bir cihazının parçasını oluşturur. 

36
Gömülü C (Embedded C)

Etrafımıza baktığımızda, kendimizi çok çeşitli gömülü sistemlerle sarıldığını görürüz. Bu sistem bir dijital kamera, ya da cep telefonu veya bulaşık makinesi olabilir. Bu araçların hepsi kendilerine özgü çeşitli işlemcilere sahiptirler. Tabi ki bu işlemcilerle birlikte bir gömülü yazılıma…

37
Mini PC ve Arduino Bir Arada

pcDuino

  

Mini bilgisayarların sayısı her geçen gün yenilenerek artıyor. pcDuino, giderek ufalan ve performansı ise sürekli olarak artan mini pc'ler içerisinde kabiliyet ve özellikleri ile gerçekten göz dolduran bir karttır. Ayrıntılar haberimizin devamında...

38
Processing Nedir?

Processing programlamaya yeni başlamış insanların kullanabileceği bir tümleşik geliştirme ortamıdır. Bu tümleşik ortam kolay bir şekilde programlamayı öğretirken aynı kolaylıkla zengin görsellikler yaratmaya yardımcı oluyor. Processing JAVA tabanlı olup 2001 yılında başlatılan bir projedir. Peki Processing'i nasıl edinebiliriz ve öğrenebiliriz?

39

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 ...

  
bottom of page