top of page
Search By Tags
Henüz etiket yok.

Busbar Sistemleri

Busbar Enerji Dağıtım Sistemlerinin Genel Özellikleri

Elektrik enerjisinin dağıtım ve taşınmasında modüler bir sistem olan busbar sistemleri, kablolu sistemlere göre önemli avantajlara sahiptir. Yüksek performans, yangına dayanım, hızlı montaj, düşük maliyet gibi birçok artılarıyla ön plana çıkan bu sistemlerin genel özelliklerini ve sağladığı tüm avantajları içeriğimizde bulabilirsiniz.

busbar.jpg

Busbar Sistemlerinin Özellikleri

Busbar, elektrik enerjisinin dağıtım ve taşınması için tasarlanmış prefabrik ve modüler bir sistemdir. Genel yapısı metal bir gövde içerisinde, standartlara uygun olarak alüminyum ya da bakır iletkenlerin izolasyon malzemeleri ve ortamları ile birleşmesinden oluşur.

Busbar sisteminde elektrik akımı, elektrik kablolarına ihtiyaç duyulmadan baralar vasıtasıyla iletilmektedir.

Busbar sistemleri; küçük işletmelerde, atölyelerde, sanayi tesislerinde,yüksek katlı binalarda,hastanelerde,alışveriş merkezlerinde,havaalanlarında elektrik iletimi ve dağıtımı için esnek çözümler sunmaktadır.

İletkenler: Busbar sisteminde kullanılan Aluminyum yada Bakır iletkenler tüp yapı boyunca ve ek noktalarında mutlaka kalay ile kaplanır.

İzolasyon: Kompakt Busbar sisteminde iletkenler, ilk katman “Epoksi Coating” ve daha sonra “Polyester Film (mayler)” ile izole edilirler.

YORUMLARINIZI BIRAKIN...

bottom of page